SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Kezdetek

2022-ben nagyot fordult a világ és eközben megálmodtuk a pihenésre legideálisabb vendégházat, amely már régóta foglalkoztatta a fantáziánkat.

Miközben nyáron a munkálatok folytak, mi sorra alkottuk a kényelmet biztosító eszközöket mind a passzív, mind az aktív pihenésre vágyóknak. Egy mesés vendégházat szerettünk volna, ahol a család minden téren ki kapcsolódhat, így próbáltunk minden fontos részletet figyelembe venni.

Dézsa fürdő

Dézsa fürdönknek nem csak a kikapcsolódás a fő célja hanem egészségre gyakorolt hatása is megemlítendő

A sós vizes fürdő egészségre gyakorolt jótékony hatása 10 pontban Méregtelenítés sósvizes fürdővel?

1. Jó hatással van a bőrre: Tiszta és természetes formájában használva, a sós vizes fürdőben sok olyan tápanyag és ásványi anyag található, amely megfiatalítja a bőrt. Olyan ásványi anyagokat tartalmaz ugyanis, mint a magnézium, kalcium, bróm, nátrium és kálium, amelyek a bőr pórusain keresztül szívódnak fel. Ezek nem csak megtisztítják a bőr felszínét, de egészségessé és ragyogóvá is teszik. Mire lehet jó a sós vizes fürdő?

2. Segíti a méregtelenítést: A sós fürdő segíti a bőr méregtelenítését. A meleg víztől megnyílnak a pórusok, így az ásványi anyagok mélyebben a bőrbe tudnak hatolni és mélyebben tisztítják a bőr. A sós fürdő megszabadít a méreganyagoktól és baktériumoktól, amelyek a nap folyamán a bőrön keresztül szívódtak fel, így a bőr fiatalos kinézetű marad.

3. Fiatalosabb kinézet: A sós fürdő rendszeres használatával csökkenthető a ráncok megjelenése, mivel a fürdőtől a bőr puha és rugalmas lesz. A sós fürdő ugyanis jó hatással van a bőrre és kiegyensúlyozza a bőr hidratáltságát.

4. Kezelhető vele számos probléma: A sós fürdő azonban nem csak a bőrre van jó hatással, mivel fontos szerepet játszik az olyan komoly állapotok kezelésében, mint a degeneratív ízületi gyulladás és az íngyulladás. A sós fürdővel ezen kívül a viszketés és az álmatlanság is kezelhető.

5. Mentális egészség: A sós fürdő azonban nem csak a fizikális, hanem a mentális egészségre is pozitív hatással van. Egy sós fürdő után az ember nyugodtabbnak, boldogabbnak és ellazultabbnak érzi magát. A sós fürdő kiválóan enyhíti a stressz.

6. Bőrradír: A bőr radírozásával a bőr egészséges és szép maradhat – a sós fürdő pedig segít mindezek elérésében. Bizonyos sós fürdők, mint például a foszfátos fürdő, tisztító hatású. Ezzel puhítja a kérges bőrt és elősegíti a bőrradírozást.

7. Kezelhető vele a savasság: A savasság az egyik leggyakoribb probléma, amivel a ma emberének szembe kell néznie. A drága gyógyszerek helyett azonban választhatja a sós fürdőt is. A sós fürdő lúgos hatású, ezért csökkenti a szervezet savasságát – a szervezetben található méreganyagok az ozmózis során a sós fürdőbe jutnak, az ásványi anyagok pedig felszívódnak a bőrön keresztül. Ezzel csökkenthető a szervezet savassága és fenntartható a bőr pH szintje.

8. Jó hatással van a láb izmaira: A láb mozog napközben a legtöbbet, de sajnos ez a testrész a legjobban elhanyagolt is. Gyakran alakul ki lábfájás vagy hólyagok, a sós fürdő azonban enyhíti az izomfájdalmat és az izmok merevségét, valamint semlegesíti a lábszagot.

9. Hidratálja a bőrt: A sós fürdőben magnézium található, amely visszatartja a bőrben a vizet. Ezzel hidratálja a bőrt és serkenti a bőrsejtek növekedését.

10. Izomfájdalom és görcsök: A sós vizes fürdő megakadályozza a görcsök újbóli kialakulását. Ezenkívül kezelhetőek vele az izomfájdalmak és –görcsök, amelyek az ízületgyulladás, cukorbetegség vagy más sportolási sérülés miatt alakulnak ki.

DR. TIHANYI LÁSZLÓ

6+2 személyes Vendégház

Saját stég a kétbodonyi horgásztavon

Horgász vendéginkről sem feledkeztünk meg, örömükre egy frissen épített stég áll rendelkezésre, padokkal és éjszakai horgászathoz is alkalmas feltételekkel, melyet sűrű nádfal vesz körül.
A Kétbodonyi HE egész évbe etett hellyel várjuk horgászainkat. Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász …

Elhelyezkedés

Szeretettel várjuk a pihenni,kirándulni és horgászni vágyó vendégeinket az újonnan megnyílt Happy Day vendégházba. Önálló házról van szó ,ahol csak ti vagytok ! A szálláshely Kétbodonyban Budapestről 60 km re található. Szépkártyát elfogadunk (OTP,MKB,és K&H)

to-topto-top